Neus
zeer puur, intens en complex. Perzik van de wijnstok, abrikoos, mango. De witte bloemen zijn goed aanwezig: acacia, vlier, meidoorn en kamperfoelie, onderstreept door mooie minerale noten van vuursteen.
Mond
vlezige, rijke en complexe smaak, gedomineerd door de smaken van witte vruchten. Goede frisheid en ideale balans.
Spijs-wijn combinatie: witte vleesgerechten, vis, zeevruchten, kazen.
Vinificatie: 3 tot 5 selecties afhankelijk van de rijpheid. Afklaring en fermentatie in vaten. Directe fermentatie in vaten, rijping van de grote wijn 18 maanden in vaten (1/3 nieuw hout) met bâtonnage van de droesem.
Oog: kristallijne kleur, bleekgoud met groene reflecties.
De aanbeveling van de wijnmaker: serveren op 10-12°C.
Alcoholpercentage: 13,5%.
Bewaarpotentieel: 25 jaar.
Verpakking: Karton van 6 flessen van 75cl.
Domein: Domaine de Chevalier.
Appellatie: Pessac-Léognan.
Jaargang: 2017.
Cultuur: Verantwoorde teelt.
Label: Appellation d'Origine Contrôlée.
Vinificatie
Handmatige en mechanische oogst. Volledige ontsteeling. Maceratie van 15 tot 20 dagen met temperatuurcontrole van 24° tot 28°. Pneumatische persing met lage druk (minder dan 1 bar). Rijping van 10 tot 12 maanden in betonnen vaten. Botteling door onszelf in onze kelders. Rijping in flessen van 2 tot 3 maanden voor commercialisatie.
Wijn-spijs combinatie
Oude kaas, Boerenpasta of risotto, Boeren gerechten
Verpakking Eenheidsprijs, u kunt combineren met andere cuvées van het domein, verkocht per doos van 6 flessen franco huis.
Advies van de oenoloog: te serveren tussen 16 en 18°C
Domein: Domaine Brunely
Appellatie: Cairanne
Jaargang: 2019
Cultuur: Hoge Milieuwaarde
Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)